Jak na housenky rychle a chytře

Housenky se množí velkou rychlostí a jejich apetit je opravdu neskutečný. Různé druhy housenek, které najdete na okrasných keřích, rostlinách, ovocných stromech, jahodách, kořenové zelenině nebo v půdě, kde je ani nevidíte, umí zdecimovat poměrně rychle celou rostlinu. Kromě mšic, které řádí extrémně právě ani housenky nejsou o mnoho pozadu.

Rychlým zásahem biologickým přípravkem Lepinox Plus zlikvidujete pouze housenky a píďalky a neuškodíte tak jinému užitečnému hmyzu, oproti jiným systémových chemickým postřikům.  Tato aplikace se provádí na list. Housenka přestane do 10 minut žrát a již neškodí. Po 2 dnech zcela uhyne. Zároveň taková housenka ještě může sloužit jako potrava pro jiný hmyz a zpěvné ptactvo, které jimi krmí svá mláďata v hnízdech, protože není pro ně toxická.

Housenky nebo larvy v půdě ovšem jednoduchým postřikem na list nezasáhnete, a proto jsou tu parazitické hlístice. Princip působení hlístic v půdě je velmi jednoduchý. Hlístice v půdě migruje. Po nalezení hostitele – larvy,  housenky (osenice, tiplice, květilky, dřepčícka nebo další jiné druhy) se hlístice tělním otvorem dostane dovnitř a začne se množit. Zpravidla do 3 dnů dojde k úhynu škůdce, jehož tělo slouží jako rezervoár mladých nových hlístic, které migrují dál do okolí. Tak to funguje do té doby, dokud jsou v okolí škůdci, které může hlístice atakovat. Jenom je třeba půdu udržovat po nějakou dobu provlhčenou, nikoliv mokrou.

Velkou výhodou je, že se nemusíte obávat o vaše zdraví včetně zvířat či jiných živočichů, které na zahradě chcete mít.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=s_aXsHcrxlg

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.